Karstjager
Karsitjäger
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
WAR

 
Call of Duty 14: World War II

Call of Duty 14

World War II

Csupán mindig a saját véleményemet és tapasztalataimat írom le számotokra. Semmi nagy bemutatót nem szeretnék tartani, csak néhány mondatban leírni a véleményemet. Hiszen az mindenkinek szokott lenni.

Az egyszemélyes kampány mód, avagy partra szállunk Normandiában.

Az egyszemélyes kampány módban a felvezető igen is tetszett főleg, hogy egyből a D-nappal kezdődik az egész történet. Mi mással is kezdődhetne az amerikai katonák európai hadműveletei. 1944. június 6-án partra szállnak a Szövetséges csapatok Normandiában. A német egységeknek nem érkeztek meg a kért utánpótlások. Nem érkezett elég harckocsi a védelemhez, és emberekből is csak kevesen tudták magukat beásni. A partszakaszokat aknásították, már ahol és amiből tudták-, tankcsapdákat és szögesdrótokat telepítettek. Bunker-, és árokrendszereket építettek ki, bár még ez is kevés volt. Maga Erwin Rommel is személyesen ellátogatott a helyszínre, hogy szemügyre vegye, hogyan haladnak a munkálatokkal.

Képtalálat a következőre: „call of duty ww2 wallpaper d-day”

Nemcsak a videojátékokban, de a mozivásznon is a mai napig a németeket "gonoszoknak" állítják be.

Holott sem a második világháborúban, sem utána nem voltak különbek a nemzetek, mert mindig kellett egy indok, hogy háborúzzanak. Nem véletlen a mai napig, az egyik legnagyobb üzlet a fegyveripar. Az angolok jobban féltették a saját birodalmukat, minthogy a franciáknak vagy a lengyeleknek segítsenek. Lebombáztak több civil lakta területet, köztük Drezdát is, ahol egyetlen német katonai létesítmény sem volt. Az akkori Szovjetunió lerohanta és kifosztotta Európát. A vesztes országokban nőket és gyerekeket erőszakoltak meg, a férfiakat lelövették, a tiszteket felakasztották. A franciák már az első világháború végén megfosztottak minket Nagy-Magyarországtól. A magyarok többségét idegen országokba helyezték át egyetlen toll vonással. A románok egyetlen fegyver eldörrenés nélkül megadták magukat az oroszoknak, átálltak hozzájuk, majd kifosztották a magyar kincstárakat. Az amerikaiak 2 atombombát is ledobtak a japánokra, hogy lezárják a háborút.

Képtalálat a következőre: „call of duty ww2 wallpaper”

De a németek lettek a gonoszak, mert elfoglalták Európát és Afrikából is egy részt. Mindenki tett háborús bűnt. Szívesen megnéznék egy olyan második világháborús játékot, ahol a Szövetségesek a gonoszak és a németek a jók. A Waffen SS-t nem kell összehasonlítani a Wehrmacht hadsereggel.Tökéletesen látszódik, hogy megint külön DLC-kben akarják felhozni a többi nemzetet. Gondolok itt a kimaradt oroszokra és britekre. Manapság nem nagyon akad olyan játék, ahol egy teljesen egy egész tortát kapnánk, hanem csak egy szeletet. Vegyük példának a 2005-ben megjelent Call of Duty második részét (Call of Duty 2). Érdekes ott teljes játékot kaptunk és ma is rengetegen tolják a többszemélyes módját. Emlékszem amikor klán warokat szerveztünk az Xfire segítségével. Ez a program sajnos már nagyon régen megszűnt, de mi élveztük. Értem kell a pénz, de ha normális, alacsonyabb árak lennének és nem dlc formákban kapnánk egy teljes játékot, biztos többen vennék meg.

Képtalálat a következőre: „call of duty 2 wallpaper”


Térjünk rá az első küldetésre a kampányból.

Nem tudom, hogy ez csak a Digital Deluxe változat miatt van, vagy az alapjátékban is így van, de a Digital Deluxe változatban a küldetéseink során feltűnnek olyan fegyverek, amelyek abban az időzónában teljesen elképzelhetetlennek tűntek, sőt nem is voltak. Gondolok itt a D-napon, amikor a németek orosz és japán fegyverekkel lőnek ránk (PPSh-41). Most komolyan ha már egy második világháborús történet szálat akarok bemutatni, akkor ne rakjunk már bele olyan eszközöket, amelyek a valóságban nem is voltak ott. Hirtelen ott elment a kedvem az egész kampánytól, hogy megláttam az első német kézből kiesett orosz PPSh-41-et. Tiszta gáz. Lehet, hogy a még 13-15 éves korosztály élvezi, hogy orosz fegyverekkel szaladgál Normandiában 1944-ben, de még egy veterán játékosnak is megakad rajta a szeme, hogy most mi van. Ettől eltekintve még élvezhető a játék.

Kapcsolódó kép

Apropó, mit is tartogat számunkra a Digital Deluxe változat:

 • Kétszeres fegyver tapasztalati pontokat a Többszemélyes módban
 • 1100 Call of Duty Pont (amelyet elkölthetünk)
 • Az összes Division csomag (Minden hadosztály alap felszereléseit használhatjuk, többek között kapunk egy új Egyenruhát is)
 • Náci zombi fegyver kinézet
 • Supply Drop (Ládák) amelyekben Epic, Legendary vagy Heroic cuccok lehetnek.

A játékot ide kattintva tudod megvásárolni!


Zárásképp lessük meg a játék Többszemélyes módját.

Kifejezetten ezt a játékot nem az egyszemélyes kampányra tervezték, hanem az online részére. A szokásos pörgős versenymódokat kaptuk meg ismét, bele értve a hagyományos Csapatmunka (Team Deathmatch), Felderítés és Pusztítás (Search and Destroy), Mindenki-mindenki ellen (Deathmatch) módokat is. De akadnak újdonságok is, mint a War vagy a Gridiron.

Kapcsolódó kép

Rengeteg robbanás, füst, effektek sokaságát tapasztalhatjuk meg egyes játékok lefolyása során. Itt már lényegesek számunkra a különböző tudással rendelkező hadosztályok (Division).

5 hadosztály közül választhatunk a Főparancsnokságon:

 • Infantry Division (Gyalogos hadosztály)
 • Airborne Division (Ejtőernyős alakulat)
 • Armored Division (Páncélos hadosztály)
 • Mountain Division (Mesterlövészek)
 • Expeditionary Division (Nevezném őket a Nehéz gyalogos hadosztálynak)

Minden hadosztálynak más-más a fegyvere, az egyenruhája, a képessége. Részletesebben itt egy kis felvezető:


RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

MINIMUM:

  • Operációs rendszer: Windows 7 64-Bit vagy későbbi verzió
  • Processzor: Intel® Core™ i3 3225 3.3 GHz vagy AMD Ryzen™ 5 1400
  • Memória: 8 GB RAM
  • Grafika: NVIDIA® GeForce® GTX 660 @ 2 GB / GTX 1050 vagy ATI® Radeon™ HD 7850 @ 2GB / AMD RX 550
  • DirectX: Verzió: 11
  • Hálózat: Széles sávú internetkapcsolat
  • Tárhely: 90 GB szabad hely
  • Hangkártya: DirectX kompatibilis

 

 
Összlátogatók
Indulás: 2017-11-11
 
Pontos idő
 
Call of Duty széria
 
Naptár
2018. Április
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Videojátékok