Karstjager
Karsitjäger
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
WAR

 
Ingyenes honlapszerkesztők

Nagyon sokféle, ingyenes módja létezik manapság a honlap szerkesztésnek. Csekkoljunk le párat. 

Először talán kezdeném az ingyenes honlapszerkesztő weblapokkal. 

Az ingyenes honlapszerkesztők abban különböznek fizetős társaiktól, hogy a szerkesztő már kész sablonokat kap, amelyekhez tartoznak kész modulok is. Az utóbbiakat könnyen mozgathatjuk honlapunkon ide-oda. Míg a fizetős tartalmak már jóval bonyolultabbak és "CSS" vagy "HTML" kódolást igényelnek. Ám manapság egyre könnyebb honlapot szerkeszteni, mint az előző évtizedekben.


Talán a legismertebb a "Mindenkilapja". Amely nemcsak ismert, hanem talán a legelső olyan ingyenes honlapszerkesztő, amely nem igényelt semmilyen "CSS" vagy "HTML" kódokat. Vagyis nem nekünk kellett felépíteni az alapoktól egy honlapot kódok segítségével, hanem már készen kaptunk sablonokat és modulokat. Az utóbbiakat elég volt pár kattintással feltelepíteni és elhelyezni a megfelelő helyre a honlapunkon. De vannak "Prémium" funkciók is amelyeket aktiválhatunk valós pénzért. Például: Reklámmentesség, saját domain használata vagy tárhely bővítés.

Kapcsolódó kép


A következő a "Gportal", amelynek szintén van ingyenes és fizetős felülete is. De már ez egy sokkalta összetettebb honlapszerkesztő, mint a "Mindenkilapja". A Gportal honlapokban az a jó, hogy átírhatóak a kódok a rendszerben. Vagyis egyedi felületet is biztosíthatunk magunknak, így készíthetünk viszonylag egyszerű blogokat. Bár ha már ennyire értjük a dolgunkat érdemes kicsit bonyolultabb, de már egy tényleges honlaphoz hasonlító felületet keresnünk.

Kapcsolódó kép

A Gportal-nak is vannak extrái, mint a tárhely bővítés vagy a reklámmentesség. A fizető eszköz a kredit. Krediteket valódi pénzért vásárolhatunk a Barion felületén. A kreditekből pedig hirdetéseket helyezhetünk el a "gportal.hu" főoldalán. Így akár naponta 500-an is meglátogathatják a honlapunkat. Kifizetődő ha olyan témában indítunk egy honlapot, melyben biztosak lehetünk a népszerűségében. 


Következzen már egy kicsit bonyolultabb rendszer, de itt már több minden áll a rendelkezésünkre. Ez nem más, mint egy "HTML" kód alapú honlap azaz ATW. Régebben könnyedén alakítottuk ezeket a honlapokat e107 vagy Joomla (CMS rendszer) segítségével, melyek inkább flash alapú honlapok voltak. Ma már könnyedén megoldhatóak akár Wordpress segítségével is, mivel a Wordpress alapból se foglal nagy tárhelyet, így egy ingyenes tárhely kezelő felületen is simán elfér.

Az ATW-hez hasonlóan létezik még különálló honlapszerkesztő, mint az Ultraweb és a Freeweb. Meg kell mondjam, hogy az elmúlt 10 évben az Ultraweb felülete mit sem változott. Míg a Freeweb-é sem különösen. Bár már szinte egyiken se nagyon látni aktív honlapokat, inkább csak a fent maradottakat, amelyeket még régebben készítettek el.

Többek között azért is voltak olyan népszerűek ezek a honlapszerkesztők, mert volt FÓRUM. Ami igen csak nagy segítség volt a látogatóknak. Ugyan is itt nyithattunk témákat és gyorsan lehetett reagálni is rájuk. Na meg, ezeknél voltak "Regisztrációs modulok" azaz feltudtunk regisztrálni a honlapokra. Talán a mai napig ez a legnagyobb előnyük.

Képtalálat a következőre: „e107 themes”


Át is ugorhatunk a Hupont-ra. Ezt azoknak ajánlott, akiknek elég egyetlen egy olyan honlap, amelyet ha elkészítenek és utána már többet nem szeretnének vele foglalkozni. Annak tökéletes a Hupont. Ugyan is nagyon egyszerű a kezelő felülete. Rendelkezik egy oldalmenüvel, illetve galériával is. Oldalra elhelyezhetünk látogatottság mérőt is. Így tudjuk mennyien jönnek-mennek a honlapunkon.

Képtalálat a következőre: „hupont”


5 perc alatt szeretnék egy honlapot elkészíteni, van rá megoldás? Van! Ugyan is az Eoldal tökéletes lesz számodra. Mivel több olyan sablonból választhatunk, amelyeknél a mintaszövegeket csak egyszerűen írjunk át a sajátunkéra. Akár egy galériát is elhelyezhetünk, hogy képekkel még szebbé varázsoljuk honlapunkat. Hasonlóképp működik a Webnode is!

Képtalálat a következőre: „eoldal”

Képtalálat a következőre: „webnode”


A Lapunk.hu egy kiváló, ingyenes honlapszerkesztő mely tökéletesen jó szolgálatot teljesít a videojátékosoknak. Főleg klánok szokták többnyire igénybe venni. Rengeteg oldalt, menüt, sőt linket használhatunk ezen a kezelő felületen. Nem igényel semmilyen komoly tudást hozzá. Ide kattintva nagyon sok újdonságot megtudhatsz a lapunk-ról!

Képtalálat a következőre: „web design”


Végezetül következzék a Wordpress, amely egy nyílt forráskódú szoftver, mellyel lenyűgöző weboldalakat, blogokat vagy alkalmazásokat tudunk készíteni.

Képtalálat a következőre: „wordpress logo”

A Wordpress segítségével könnyedén helyezhetünk el tartalmakat, beépített modulokat honlapunkra. Nagyon sok ingyenes sablon található, amelyeket könnyedén alakíthatunk át. De léteznek Prémium sablonok is, amelyeket vagy nagyobb magazinok, esetleg újságok vagy cégek szoktak igénybe venni. De igazából bárki vásárolhat prémium sablonokat, nincs tiltva.

Néhány honlap, ahonnét ingyenes/prémium sablonok szerezhetőek be:

  • Wordpress Themes (Eredeti Wordpress honlap, kiváló-, többnyire ingyenes sablonok)
  • Themeforest (A világon szinte a legtöbb sablon itt található, SEO és Support)
  • Flexithemes (Sokféle 3-modulos sablonok)
  • TemplateMonster (Rengeteg különféle sablon, nemcsak Wordpress-hez,sok kedvezménnyel és akciókkal)
  • Athemes (Többnyire Gaming sablonok, de magazinok is)

Képtalálat a következőre: „tech computer”

 

 
Összlátogatók
Indulás: 2017-11-11
 
Pontos idő
 
Call of Duty széria
 
Naptár
2018. Szeptember
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Videojátékok